GDPR Cookie Consent by FreePrivacyPolicy

Testul arborelui

V-ați dorit vreodată să știți ce gândesc ceilalți despre dumneavoastră? Cum vă văd ei de fapt? Sau, altfel spus, care sunt punctele bune și mai puțin bune ale personalității dumneavoastră?

Următorul test vă va ajuta în acest sens – veți afla despe propria persoană lucruri pe care doar le bănuiați sau de care nici măcar nu aveați habar. În final, veți ști asupra cărei lături mai puțin pozitive a caracterului dumneavoastră să insistați pentru cizelare.

Sau dacă sunteți responsabil cu resursele umane într-o firma veți ști imediat care este temperamentul viitorului angajat.

, Testul arboreluiPentru a efectua acest test nu vă trebuie decât o foaie de hârtie și un creion. Desenați un arbore pe lungimea foii. Desenați apoi un al doilea arbore pe lățimea foii. Întoarceți foaia și desenați un pom „de vis”. Așa cum vă vine dumneavoastră în minte. Nu există un barem de timp.

Acum începe analiza propriu-zisă.
Testul se bazează pe legătura profundă dintre om și arbore – acesta reprezentând de fapt o oglindă a sufletului. Primul arbore reprezintă atitudinea socială și aptitudinile profesionale ale subiectului. Cel de-al doilea copac reprezintă sinele interior iar cel de-al treilea reflectă aspirațiile, dorințele și nevoile individului.

 

Câteva elemente de analiză care pot fi luate în calcul sunt:

– bradul are o conotație sexuală
– chiparosul denotă idealism
– stejarul – gustul pentru tradiție și dorința de a fi remarcat
– palmierul exprimă dorința de evadare
– salcia plângatoare – dezechilibru interior, Testul arborelui

 

Un rol foarte important pentru completarea acestui test îl reprezintă analiza crengilor, a scorburilor și a frunzelor. Astfel, o scorbura pe trunchi poate reprezenta un traumatism din copilărie. Semnul înnegrit reprezintă o angoasă nerezolvată. Crengile desfrunzite sugerează singurătatea iar coroana ne poate indica tipul personalității – subiect introvertit sau extravertit.

 

 

Click aici! pentru a comanda testul arborelui.

Click aici pentru a comanda carti pe aceasta tema din Anticariatul Ezoteric Virtual.

Item added to cart.
0 items - 0,00 lei