Feng Shui – artă și știință

Feng Shui - artă și științăFeng Shui se traduce prin “vânt și apă”, acestea fiind puterile elementare care influențează destinul uman conform teoriilor chineze, unde acest sistem este foarte cunoscut și aplicat de foarte mulți ani. Feng Shui studiază influența ambientului asupra soartei omului și ne ajută să folosim elementele naturii pentru a exploata norocul.
Dacă de un timp totul vă merge pe dos, nu vă simțiți bine, nu aveți spor de bani și o serie de ghinioane s-au abătut asupra dumneavoastră, este timpul să faceți cunoștință cu această disciplină, numită Feng Shui – artă și știință, totul pentru a avea o viață împlinită.

Cele trei școli principale de Feng Shui

Rolul practicii Feng Shui este de a determina și controla energia Chi-ului pentru a ne oferi o viață mai bună. Chi-ul este în mișcare și într-un proces perpetuu de schimbare. Tot ceea ce există poate fi explicat prin cele trei tipuri fundamentale de Chi: pământesc, uman, ceresc.

De aceea, pentru a face o analiză și echilibrare Feng Shui completă și corectă este imperios necesară analiza Chi-ului ceresc și pământesc deopotrivă, prin prisma celor trei sisteme de mai jos:

1. ȘCOALA FORMEI
2. ȘCOALA BUSOLEI
3. ȘCOALA STELELOR ZBURĂTOARE

A ignora una dintre aceste analize este că și cum am încerca să conducem o mașină cu trei roți.

1. ȘCOALA FORMEI

Școala formei se bazează pe un principiu extrem de simplu.
Pentru a ne putea simții confortabil și pentru a putea avea controlul asupra situațiilor din viață noastră trebuie ca poziția noastră să fie :

• bine sprijinită din spate – simbolul chinezesc este Broasca Țestoasă, cu carapacea solidă și durabilă, foarte longevivă .
• părțile laterale să fie de asemenea susținute – simbolurile chinezești fiind Dragonul în partea stânga și Tigrul în partea dreapta.
Dragonul este un simbol foarte puternic al culturii chineze, este investit cu putere uimitoare și mare înțelepciune. Veți întreba de ce oare locul lui este în partea stânga și nu în cea dreapta? Pentru că partea stânga a creierului controlează partea dreapta a corpului. De aceea partea stânga trebuie să fie un pic mai ridicată decât partea dreapta. Tigrul dă mâinii drepte putere fizică și rapiditate.
• În față noastră trebuie să existe spațiu cât mai mult, pe cât posibil să fie cât mai luminos și liber de alte forme, pentru că aspirațiile și acțiunile noastre nu trebuie să se împiedice de nimic. De asemenea de aici vine cea mai mare parte a energiei vitală ce le hrănește. Aici se află Phoenix-ul fiecăruia dintre noi, pasăre mitologică prin excelență, prezența în multe culturi. Ea simbolizează succesul, viziunea, puterea de a revenii.
Încercați să recunoașteți și să aplicați aceste principii oriunde stați, în interiorul unei camere sau locația casei dumneavoastră în raport cu vecinii ei. Primordiale sunt sprijinul broaștei țestoase și deschiderea Phoenix-ului. Dacă aceste elemente există, spațiul respectiv poate avea un bun Feng Shui!

Circulația energiei este de asemenea de o importantă vitală. Ce încercăm să facem cu ajutorul Feng Shui ? Determinăm ce fel de energii ne sunt favorabile apoi încercăm să le controlăm și să le direcționam.
În Feng Shui se spune că bogăția vine de la ceea ce controlezi. Este o remarcă general valabilă. Pentru a putea face acest lucru imaginați-va că sunteți la volanul unei mașini. Este foarte ușor de controlat când viteză ei este mică. Același lucru se întâmplă și cu energia din interiorul unei locuințe.
Ea trebuie să fie cât mai lentă și sinuoasă. Această se poate realiza prin locațiile geamurilor și ușilor, cât și prin plasarea mobilierului.

2. ȘCOALA BUSOLEI

Forța magnetică a pământului este ceva ce nu simțim în mod direct, dar ea există și se poate determina cu ajutorul unei busole.
De asemenea, cele opt direcții cardinale posedă un anumit tip de energie, bine definită și cu anumite caracteristici.
Ele se numesc generic cele Opt Stele Zburătoare. Dintre ele, patru sunt pozitive și patru au influențe negative.
Conform principiului Yin și Yang, fiecare dintre noi are predominant un anume tip de energie. Unii dintre noi rezonează cu vara, alții cu iarnă, împreună cu tot ce ele semnifică (culori, stări sufletești etc.).
Și în ce privește direcțiile, ne împărțim în două categorii, de Est și de Vest, ce se determina luând în considerare anul nașterii și sexul.
Aflând locațiile energiilor în casă, putem află unde este favorabil să stăm și unde trebuie să aducem corecții.
Se obișnuiește ca în locațiile energiilor negative să plasăm camerele unde nu stăm prea mult: cămară, baia, bucătăria. Este greșit spus că aceste camere au energii rele prin definiție. Și mai ales nu uitați !
Orice este negativ se poate remedia și poate lucra în folosul nostru!

3. ȘCOALA STELELOR ZBURĂTOARE

Școala busolei și Școala formei analizează în pricipal forțele Pământului. Sunt forme asupra cărora putem avea control direct. Putem plantă copaci, putem să acoperim ferestre, mutăm mobilă, schimbăm culorile.

Școală Stelelor Zburătoare este cea mai puțin tratată în toate cărțile de Feng Shui. Unul dintre motive este complexitatea calculelor și interpretărilor, altul este că stăpânirea acestor cunoștințe și secrete face diferența și dă valoarea adevărată consultanților de Feng Shui.
Chi-ul ceresc este dat de energia pe care o răspândesc corpurile cerești și este asociat cu timpul, un factor legat incontestabil de schimbare și transformare.
Anul în care a fost construită casă dumneavoastră este o informație esențială, ce determina personalitatea locului în care trăiți.
Mai exact, Chi-ul ceresc este în mare parte responsabil de calitatea rezonanței noastre cu planul astral.
De aici vine importanța efectuării unui audit ce să analizeze locul în care vă petreceți timpul cu ajutorul Stelelor Zburătoare.

Click aici pentru a cumpăra cărți Feng-Shui din Anticariatul Ezoteric Virtual.

Click aici pentru a cumpăra obiecte Feng-Shui din cel mai mare magazin virtual cu remedii Feng Shui din Romania.

Click aici pentru a solicita o consultanta Feng Shui sau a participa la un curs de Feng Shui.

Item added to cart.
0 items - 0,00 lei