Povestea nr. 2: Hipnoza

Deși cuvântul hipnoză este asociat cu somnul, eu o definesc ca o energie care modifică starea de conștiința a creierului și care nu are nimic de-a face cu somnul, deoarece atunci când dormi, relația cu lumea exterioară este întreruptă, ori sub hipnoză, persoană are relație cu lumea exterioară.

Am să vă relatez două cazuri de hipnoză din experiența mea.

Era într-o zi de luni, când a venit la mine o față frumoasă, în jur de 20 de ani, tristă, planșă, cu o “mare problema”, spunea ea.

S-a căsătorit de curând și își iubea foarte mult soțul, dar nu suportă să o atingă sau să facă dragoste cu ea. Mă întreabă dacă o pot ajută și să aflu cauza. Am întrebat-o dacă ar vrea s-o hipnotizez și să-i fac o întoarcere în timp, pentru a vedea dacă nu are legătură cu ceva din trecutul ei. Mi-a spus că-i este tare frică, dar că este atât de disperată încât se lasă pe mâinile mele.

Am hipnotizat-o destul de greu, deoarece o paraliza teama, dar într-un târziu am reușit. Am început regresia psihică făcând-o să se întoarcă în timp la primii ei ani de viață… Am ajuns până la trei – patru ani, când tatăl ei a determinat-o să facă sex oral… când o mângâia și se masturba pe ea… A început să se agite foarte tare așa că am scos-o de sub hipnoză imediat. Inconștientul ei păstrase în memorie, bine ascunse aceste segvente, care îi cauzau acum această repulsie față de soțul ei, mai ales că soțul semăna mult cu tatăl ei…

I-am șters din memorie inconștientului aceste amintiri în câteva ședințe de hipnoză și totul a intrat în normal – acum sunt un cuplu reușit și au un copil.

 

A doua experiență care îmi vine acum în minte este cea a unui bărbat în vârstă de 30 de ani, o figura comună, slab, înalt, care mă roagă să-i fac o regresie în timp, deoarece el este obsedat de ceea ce a fost într-o viață anterioară. Era patronul unei firme importante și-l afecta foarte mult această obsesie…

L-am hipnotizat destul de ușor, el dorindu-și din toată inima acest lucru și l-am întrebat de unde vine. Mi-a răspuns că vine din secolul trecut, din Anglia, numele și prenumele și că este înmormântat la cimitirul X… A fost femeie și s-a ocupat de comerț clandestin. De aici și aerul lui ușor efeminat și flerul lui deosebit în afaceri. Înregistrând pe reportofon discuția cu el, a scăpat de obsesia că el este un criminal care are o datorie karmică de plătit.

 

Idei false despre hipnoză

În general oamenii au foarte multe prejudecăți legate de hipnoză, deoarece nu cunosc acest segment.

1. Foarte mulți oameni consideră că hipnoza este periculoasă, însă ea este o stare naturală a ființei umane.

2. Am fost întrebată dacă prin hipnoză, hipnotizatorul poate face orice vrea cu subiectul, însă ar trebui să știți că subiectul nu va accepta niciodată ceva care i-ar periclita viața. Hipnotizatorul are doar puterea pe care i-o acordă inconștientul subiectului.

3. Poate sau nu să fie hipnotizat oricine? Din punctul meu de vedere orice ființă poate fi hipnotizată, însă fiecare reacționează diferit la sugestia hipnotică.

4. Mulți oameni consideră că hipnoză este un dar aparte. Nu te naști cu acest dar, ci îl dobândești. Această capacitate nu este o “putere” ci o știință pe care o vei putea dobândi și tu prin perseverență și voință.

5. Cât de greu este să poți hipnotiza? Dacă îți dorești foarte mult și muncești asiduu, câteva zeci de luni….

 

Pentru pasionați recomand cartea “Curs practic de hipnoză” de C.K. Nicolau – Aldo Press.

 

 

Cristina

Item added to cart.
0 items - 0,00 lei