Povestea nr. 13: Revenirea

"Al cincilea munte" de Paulo Coelho - Povestea nr. 13: RevenireaÎntr-o zi primesc în dar două cărți de la o Doamna pe care nu o cunosc prea bine dar știu că Dumnezeu îmi transmite ceva prin ea!

Am citit cartea “Al cincilea munte” de Paulo Coelho și am văzut totul cu alți ochi, am înțeles totul – ca o revelație!

“Cine ești tu? Sunt un prooroc. Am văzut un înger în timp ce lucram și nu mă pot îndoii de ce sunt în stare, chiar dacă toți oameni din lume ar susține contrariul. Trăiesc izolată la fel cum trăiam printre voi pentru că inima m-a învățat că un om trebuie să treacă prim mai multe etape pentru a-și putea îndeplini destinul. Când orgoliul strălucește prea tare, orice înțelepciune se întunecă. În viață, din toate bătăliile înveți câte ceva, inclusiv din cele pierdute. Când ai să “crești”, ai să descoperi că ai mințit, că te-ai păcălit pe tine însuți, sau ai suferit mult pentru lucruri neînsemnate. Dacă ești un bun războinic, nu te vei învinovății pentru toate acestea, dar nici nu vei repeta aceleași greșeli.

E și mai greu să-ți alegi propriul drum. Cine nu poate alege este mort în ochii Domnului, deși continuă să respire și să umble pe străzi. Cu toate acestea nu este vorba de moarte. Nemurirea așteaptă cu brațele deschise toate sufletele care vor continuă să-și împlinească menirea. Tot ce se află sub soare are un rost. Fii sigur că Dumnezeu cere oamenilor numai ce sunt în stare să împlinească.

De câte ori înainte, am privit la toate acestea fără să recunosc frumusețea? De câte ori am privit cerul fără să-mi dau seama cât este de înalt? De câte ori am ascultat zgomotul fără să-mi dau seama că făcea parte din viața mea? Am prins din nou dragoste de viață. Îmi trebuie disciplină și răbdare pentru a merge mai departe și speranța, când nu mai ai speranță. N-are rost să-ți irosești puterile luptând cu imposibilul.

Un copil poate oricând să-l învețe pe un adult 3 lucruri: Cum să fie mulțumit fără motiv, cum să nu stea locului niciodată și cum să ceară cu insistență ceea ce-și dorește.”

Această femeie Aurora m-a făcut să mă întorc la voi. Aceasta este revenirea mea.
Aurora trebuie să-ți mulțumesc și să-ți spun: Și eu eram Akbar fără să știu!

Cristina

Citate din cartea:”Al cincilea munte” de Paulo Coelho

Item added to cart.
0 items - 0,00 lei