Povestea nr. 1: Ignoranța

…dedicată unei doamne din America

De ce mă judeci fără să mă cunoști? Știi tu străino câtă durere și câtă fericire am acumulat în 34 de ani? Știi tu ce înseamnă să fi atât de liberă încât să poți călători unde dorești oricând cu spiritul pe Pământ și în celelalte sfere înalte ale Cerului și totuși să poți să stai închisă într-o pivniță, fără lumina zilei, fără mâncare, fără nimic în afară beznei și a șobolanilor. Zile, săptămâni în șir…

Știi tu cum am fost și sunt urâtă și iubita în același timp? Am avut atât iubire cât nu poți cuprinde cu mintea ta. Știi ce înseamnă că partenerul tău de viață să te divinizeze, să fie fericit că este în preajma ta, să facă oricând și la orice ora tot ce visezi sau dorești, să-ți îndeplinească orice capriciu?

Știi tu cât de repede se poate transformă o infinită dragoste, definită că “Te iubesc cât cerul și pământul” în ura, violență, bestialitate, cruzime? Ți-ai dorit 30 de ani să ai un copil și când, în sfârșit Dumnezeu te ajută să-l concepi, să fi obligată să iei decizia de a-l ucide? Ți-au dedicat ție spații ample ziarele, radioul și televiziunea? Te-au disprețuit prietenii, cunoștințele sau s-a dezis familia ta de ține? Te-a părăsit prietenul la cel mai mic eșec? Ai rămas singură în mijlocul furtunii? Ai primit tu sute de cadouri și flori, mii de scrisori și mesaje de mulțumire pe de-o parte iar pe de altă calomnii, injurii, farmece, amenințări, reproșuri, lovituri sub centură, reclamații și sesizări, cum am primit eu?

Ai avut tu succese de carete uimești singură, și eșecuri atunci când erai mai sigură de rezultat decât de ziua de azi? Știi ce înseamnă să mergi pe stradă și brusc o femeie să se pună în genunchi și să-ți sărute mâna drept mulțumire? Și o altă să te scuipe trecând pe lângă ține?

Știi ce înseamnă să ai puterea să strivești pe cineva că pe un gândac și totuși să te stăpânești într-atât încât să-i întinzi o mâna de ajutor?

Mă acuzi că iau bani “grei” pentru ceea ce fac, dar ai văzut tute mii de persoane am ajutat fără să primesc un ban? Eu nu sunt un om că și ține cu nevoi, cu cheltuieli, taxe și impozite? De ce-mi cer să-ți pregătesc o mâncare sofisticată, fără să-mi oferi nici ingredientele și nici banii necesari efectuării ei și muncii mele? Dacă ar fi după spusele tale, nu aș locui într-un apartament închiriat, nu aș circulă cu mijloacele de transport în comun, aș avea și eu un palat cu cinci turnulețe și o limuzina personală, nu crezi???

Știi tu că eu nu am mâncat, băut, făcut dragoste cu soțul meu de zece zile pentru a efectua un ritual de dragoste pentru un suflet disperat care mi-a plătit cu o pungă de cartofi?

Ai avut atâția bani în mâna vreodată încât să nu știi ce să faci cu ei, să nu existe lucru pe care să nu ți-l poți cumpără, iar pe de altă partefi atât de săracă, încât o felie de pâine să fie un lux, să bei un pahar de apă cu o lingură de zahăr, că să poți merge pe stradă într-o zi de Paște?

Știi ce înseamnă că fiecare bucățică a corpului tău să fie mângâiată, alintată, iubita și apoi lovită, tăiată, tumefiată și arsă?

Știi tu ce înseamnă durere fizică până când fiecare fir de par a devenit din negru, alb și fericirea atât de mare încât să plutești către cer trei zile?

Mă ameninți? Ce-ai putea tu să-mi faci mai mult decât am îndurat? Și mai mult decât atât, orice mi-ai face, spiritul meu va rămâne liber și alături de Dumnezeu. Nu îmi este frică de nimeni și de nimic, decât de Dumnezeu și cu el considersunt cu socotelile la zi!!!

Am întâlnit pe drumul meu mulți ignoranți, dar nici unul atât de înverșunat și plin de venin că ține. Îmi ceri garanții. În acest domeniu nu există garanții. Cine afirmă altceva este sau nebun sau inconștient.

Numai Dumnezeu poate garanta ceva iar eu NU sunt Dumnezeu, sunt doar un om, care încearcă să schimbe lucrurile pentru un alt om, care nu știe cum să-și depășească problemele – sau nu poate.

Spui că mă cunoști? Nici eu nu mă cunosc în întregime. Sau poate tu ești Dumnezeu pe Pământ și eu nu-mi dau seama.

Ce știi tu străino de mă judeci? De ce nu te poți uită la ține cu ochii cu care mă privești pe mine? Eu voi plăți pentru ceea ce fac bine sau rău – nu tu. Îmi asum responsabilitatea faptelor mele.

Mă rog pentru ține la Dumnezeu să nu-ți dea niciodată crucea meaai muri instantaneu doar privind la ea.

Acum, după ce am lămurit puțin lucrurile aș vrea să știi că nu sunt supărată pe ține. EU ȘTIU că alb și negru fac parte din aceeași culoare a vieții – nu poate există bine fără rău, și invers. Eu știu că mâine o altă persoană din celălalt capăt al lumii se va gândi cu drag la mine și îmi va trimite un buchet de flori prin DHL – ca mulțumire. Tu nu știi că, dacă vei continuă să mergi pe acest drum, viață ta va fi la fel de chinuită și tristă că și până acum. Tu nu știi că ai pornit o furtună într-un pahar, fără să-ți dai seama, și toate gândurile tale negative se vor întoarce că un bumerang la ține.

Tu nu știi că te vei arde înainte să aprinzi chibritul… din ignoranța…

 

 

Cristina

Item added to cart.
0 items - 0,00 lei